Regenboog cocktail met blue curacao

Regenboog paradise cocktail met blue curacao

Een heerlijke tropische cocktail voor de zomermaanden en helemaal perfect voor Pride! Deze cocktail is niet moeilijk te maken; je hebt er geen cocktail set voor nodig en kunt hem serveren in een mooi longdrink glas of een tulp bierglas. Het inschenken van de toplaag is het spannendst, maar met deze paradise cocktail met blue curacao kun je echt punten scoren.

Met onze regenboog recepten proberen wij de wereld een beetje kleurrijker en toleranter te maken vanuit de keuken! Help je mee? Deel je creaties via #regenboogrecepten.

Regenboog cocktail met malibu

Cocktail met malibu en blue curacao

Deze eiland-cocktail maak je met grenadinesiroop, ananassap, malibu, blue curacao, een beetje water en lekker veel ijs. Je kunt ook sinaasappelsap in plaats van ananassap gebruiken en vodka in plaats van malibu, maar dan wordt de volgorde een klein beetje anders!

Regenboog paradise cocktail met rum

Hoe moet je deze paradise cocktail maken?

Om de kleuren van de regenboog te maken, schenken we eerst een deel grenadinesiroop in een 400 ml glas. Daarna vul je het glas met ijsblokjes of ijsschilfers. In een aparte beker meng je 160 ml (4 delen) ananassap met 80ml (2 delen) malibu, dit mengsel schenk je over het glas met siroop en ijs. Om een oranje laag te creëren, kun je even roeren. Je zult zien dat de rode laag over gaat lopen in de gele en dan krijg je oranje! Het glas lijkt nu al vol, maar we beloven je: de laatste laag past er nog bij!

De laatste laag is het lastigst. Je mengt 40 ml (1 deel) water met 20 ml (½ deel) blue curacao (doe je dit niet, zakt de blauwe laag naar beneden). Dit giet je heel voorzichtig (gebruik een lepeltje) op de gele laag. Je zult zien dat blauw en geel mengen tot groen en de toplaag mooi blauw blijft. Voilà, je regenboog cocktail is klaar! Serveer met een citroen- of limoenschijfje om het helemaal af te maken.

Gebruik je sinaasappelsap en vodka? Dan giet je alleen de sinaasappelsap over de grenadine en meng je de vodka met blue curacao voor de toplaag. Je gebruikt dan dus geen water in het recept.

Tropische cocktail met blue curacao

(DIY) cocktail shaker

Voor dit recept heb je niet echt een cocktail set nodig. Het is wel handig om een jigger/barmaatje te gebruiken om je ingrediënten af te meten. Wij hebben een standaard 20/40 ml jigger en daar zijn de maten in het recept op gemaakt.

Heb je geen jigger? Dan kun je ook een shotglaasje gebruiken. Achter de ingrediënten staat hoeveel delen (in dit geval: aantal shotglaasjes) je gebruikt. Zorg dat je glas in ieder geval minimaal 400 milliliter is, of gooi hem niet helemaal vol met ijs – anders loop je kans dat het niet past.

Pride cocktail met malibu

Regenboog recepten

Bekijk nog meer regenboog recepten op onze website! We maken 30 recepten, voor elke dag van Pride Month. Met z’n allen kunnen we de wereld kleurrijker en toleranter maken vanuit de keuken. Help mee en deel je creaties via #regenboogrecepten!

Regenboog paradise cocktail

Een prachtige regenboog cocktail met een tropische twist!
Bereidingstijd10 min
Totale tijd10 min
Gang: Drankjes
Keuken: Tropisch
Porties: 1 cocktail

Ingrediënten

 • 40 milliliter grenadine (1 deel)
 • ijs crushed of blokjes
 • 160 milliliter ananassap (4 delen)
 • 80 milliliter malibu (2 delen)
 • 40 milliliter water (1 deel)
 • 20 milliliter blue curacao (½ deel)

Instructies

 • Schenk grenadinesiroop in een 400 ml glas (wij raden een tulp bierglas aan).
  Wij gebruiken een jigger / barmaatje van 20/40 ml, maar je kunt ook een shotglaasje gebruiken en de delen van de ingrediënten aanhouden.
 • Vul vervolgens het hele glas met ijs.
 • Meng ananassap met malibu in een maatbeker. Schenk dit mengsel bij het glas met de grenadinesiroop (roer om de lagen mooier te laten overlopen en oranje te creëren).
 • Meng water met blue curaçao en schenk voorzichtig (met een lepeltje) over de gele laag en je zult zien dat het mooi gaat overlopen en een groene laag creëert!
 • Serveer eventueel met een citroenschijfje of gekruld sinaasappel schilletje. Proost!

Tip!

Je kunt deze cocktail ook met sinaasappelsap en vodka maken!
Dan is de schenk-volgorde:
 1. Grenadinesiroop (40 ml / 1 deel) + ijs
 2. Sinaasappelsap (200 ml / 5 delen)
 3. Blue curacao (20 ml / ½ deel) + vodka (80 ml / 2 delen) (voorzichtig!)
Je gebruikt dus GEEN water en mixt de sinaasappelsap NIET, anders werkt het niet en zakt de blauwe laag naar beneden.

PIN DIT RECEPT

Regenboog cocktail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept