Fruit smoothie maken

Regenboog fruit smoothie maken

Smoothies maken is altijd een goed idee. En een fruit smoothie maken met regenboogkleuren is helemaal leuk en gezond! Smoothies zijn een snelle en makkelijke manier zijn om je dagelijkse portie fruit, groenten en eiwitten binnen te krijgen. Perfect als ontbijt of als gezonde snack tussen door.

Je kunt eindeloos variëren met verschillende fruit en groenten. Wij maken een blauwe bessen smoothie, spinazie smoothie, ananas smoothie, mango smoothie en aardbei smoothie in een, zodat we de kleuren van de regenboog krijgen. Deze ‘mini’ smoothies verdelen we over 2 verschillende glazen.

Deze regenboog smoothie zit bomvol fruit en een beetje groenten (spinazie). En deze smoothie ziet er niet alleen superleuk uit, hij is ook lekker en de smoothie heeft lekker verschillende smaken. Echt een (gezond) feestje!

Met onze regenboog recepten proberen wij de wereld een beetje kleurrijker en toleranter te maken vanuit de keuken! Help je mee? Deel je creaties via #regenboogrecepten.

Regenboog smoothie ingredienten

Regenboog smoothie recept

We maken in dit recept 5 kleine smoothies, zodat we de kleuren paars, groen, geel, oranje en rood krijgen. Blend alle ingrediënten van 1 kleur in de blender. Stapel vervolgens de fruit smoothies op elkaar in een glas, zodat je een regenboog smoothie krijgt. Zet de glazen tussendoor in de vriezer, zodat de lagen mooi strak worden.

De basis van elke smoothie is bevroren banaan. Bevroren banaan maakt een smoothie heerlijk dik en romig, bijna milkshake-achtig! Welke ingrediënten we nog meer toevoegen lees je in de volgende kopjes.

Wil je er een echte milkshake van maken? Vervang dan de bevroren banaan met vanille-ijs!

Regenboog fruit smoothie

Blauwe bessen smoothie

Voor de paarse laag van de smoothie maken we een blauwe bessen smoothie. Stop ½ bevroren banaan en 2 eetlepel blauwe bessen in de blender en blenden maar! Giet de smoothie in 2 long drink glazen en zet in de vriezer, terwijl je de volgende kleur gaat maken.

Is je smoothie te dik? Schenk er een beetje water of ananassap (als je ananas uit blik gebruikt) bij.

Spinazie smoothie

Welke ingrediënten heb je nodig voor de groene laag? ½ bevroren banaan, 2 handjes spinazie, 50 gram ananas en 1 geschilde appel. Blend de ingrediënten met elkaar en giet de smoothie op de blauwe bessen smoothie.

Ananas smoothie

Blend 1/2 bevroren banaan, 75 gram ananas en 1 perzik voor een heerlijke ananas smoothie. Giet vervolgens op de blauwe bessen smoothie en spinazie smoothie. Vergeet niet na elke laag de smoothie weer in de vriezer te zetten!

aardbeien smoothie mango smoothie ananas smoothie spinazie smoothie

Mango smoothie

De een na laatste smoothie: een mango smoothie! Dit is de oranje laag van deze regenboog smoothie. Blend ½ bevroren banaan, 5 bevroren mangostukjes, 1 perzik en 1 framboos met elkaar.

Aardbei smoothie

Ik ben gek op aardbeien, frambozen en banaan. Aardbeien smoothies zijn mijn favoriet! Dit is het rode gedeelte van de regenboog fruit smoothie. Blend ½ bevroren banaan, 7 aardbeien en 10 frambozen en giet de smoothie vervolgens in de glazen boven op de andere lagen.

Heb je aardbeien over? Maak dan deze lekkere chocolade aardbeien!

Regenboog smoothie

Regenboog recepten

Bekijk nog meer regenboog recepten op onze website! We maken 30 recepten, voor elke dag van Pride Month. Met z’n allen kunnen we de wereld kleurrijker en toleranter maken vanuit de keuken. Help mee en deel je creaties via #regenboogrecepten!

Probeer met fruit ook eens regenboog ijsjes te maken, kokosballetjes met fruit of regenboog ijsblokjes.

Regenboog fruit smoothie

Een fruit smoothie maken met regenboogkleuren: dat is nog eens gezond en leuk!
Bereidingstijd25 min
Totale tijd25 min
Gang: Drankjes, Smoothies
Keuken: Werelds
Porties: 2 smoothies

Ingrediënten

Aardbei smoothie

 • ½ bevroren banaan
 • 7 aardbeien
 • 10 frambozen

Mango smoothie

 • ½ bevroren banaan
 • 5 bevroren mangostukjes
 • 1 perzik
 • 1 framboos

Ananas smoothie

 • ½ bevroren banaan
 • 75 gram ananas
 • 1 perzik

Spinazie smoothie

 • ½ bevroren banaan
 • 2 handjes spinazie
 • 50 gram ananas
 • 1 appel geschild

Blauwe bessen smoothie

 • ½ bevroren banaan
 • 2 eetlepel blauwe bessen

Instructies

 • We maken in dit recept 5 kleine smoothies. Gooi alle ingrediënten van 1 kleur in de blender en stapel de fruit smoothies daarna op elkaar in een glas, zodat je een regenboog smoothie krijgt. Tussendoor zetten we de glazen in de vriezer, zodat de lagen mooi strak worden.
  Waarom gebruiken we 3 bevroren bananen voor deze smoothie? Bevroren banaan maakt een smoothie heerlijk dik en romig, bijna milkshake-achtig!
 • Begin met de blauwe bessen smoothie. Blend alle ingrediënten tot een mooie smoothie. Verdeel de paarse mini-smoothie over twee long drink glazen en zet de glazen in de vriezer wanneer je de volgende kleur gaat maken.
  Na de blauwe bessen smoothie, maak je de spinazie smoothie, daarna de ananas smoothie, de mango smoothie en als laatste de aardbeien smoothie.
  Is je smoothie nog te dik? Schenk er een beetje water of ananassap (als je ananas uit blik gebruikt) bij.
 • Serveer de smoothie met een (herbruikbaar) rietje, proost!

Video

Tip!

Maak er een milkshake van door de bevroren banaan te vervangen met vanille-ijs!

PIN DIT RECEPT

Regenboog smoothie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!