Regenboog kokosballetjes recept

Regenboog kokos balletjes met gecondenseerde melk

In verschillende cuisines over de hele wereld kun je kokos balletjes met gecondenseerde melk vinden. In Brazilië hebben ze kokos kusjes (beijinhos de coco, de kokosvariant van brigadeiros), in Marokko hebben ze kokos truffels (met witte chocolade), in India hebben ze ladoo/laddu (gebakken in ghee) en in Italië maken ze kokos bonbons (Raffaello’s). Wij maken een eigen variant: regenboog kokos balletjes! Je kunt gewone gecondenseerde melk gebruiken, of gecondenseerde kokosmelk als je vegan eet.

Kokos balletjes recept

Het basisrecept voor kokos balletjes bestaat eigenlijk uit maar twee ingrediënten: kokosrasp en gecondenseerde melk. Wij voegen er (gel) kleurstof aan toe om de regenboog kleuren te maken.

Eet je veganistisch? Koop dan vegan kleurstoffen. Je kunt natuurlijke kleurstoffen gebruiken, maar in dit recept raden we aan om geen vloeibare kleurstoffen te gebruiken. Kies er anders voor om regenboog kokos balletjes met fruit te maken!

Je kunt wel natuurlijke kleurpoeders (bietenpoeder, wortelpoeder, kurkuma, matcha poeder, blauwe spirulina en acai poeder) gebruiken. Let wel op dat deze ook smaak toevoegen.

Dit kokos balletjes recept is helemaal aan te passen naar eigen smaak. Je kunt bijvoorbeeld een nootje in het midden verstoppen, zoals Raffaello’s.

Regenboog kokos balletjes met gecondenseerde melk

Bounty maken

Je kunt deze kokos balletjes ook onderdompelen in gesmolten chocolade, dan krijg je bounty balletjes!

Kersthapje

Zonder kleurstof zijn deze kokos balletjes een perfect kersthapje, het zijn dan namelijk net sneeuwballetjes! Je kunt ze eventueel ook nog onderdompelen in gesmolten witte chocolade.

Hoe maak je kokos balletjes?

Het is echt heel erg makkelijk, maar wel een beetje plakkerig! Je mengt 200 gram (ongezoete) kokosrasp met een half blikje gecondenseerde (kokos)melk. Dit wordt een heel plakkerig geheel. Laat het eventueel even staan, zodat de kokosrasp alvast een deel melk opneemt.

Om regenboog balletjes te maken, verdeel je dit mengsel over 6 bakjes en voeg je een kleurstof aan elk bakje toe. Voor de regenboogkleuren gebruiken wij rood, oranje, geel, groen, blauw en paars. Kleurgels werken beter dan vloeistof (want het is al zo plakkerig).

Je kunt van elk bakje vier balletjes maken, of 3 als je grotere kokos balletjes wilt. Als je je handen vooraf invet met (kokos)olie, plakt het mengsel veel minder aan je handen! Je rolt de balletjes daarna door de rest van de kokosrasp.

Als je alle 24 kokos balletjes (of 18 grotere) hebt gerold, zet je ze minimaal 30 minuutjes in de koelkast, zodat ze opstijven.

Regenboog kokos balletjes recept

Regenboog recepten

Bekijk meer regenboog recepten op onze website! We maken 30 recepten, voor elke dag van Pride Month. Met z’n allen kunnen we de wereld kleurrijker en toleranter maken vanuit de keuken. Help mee en deel je creaties via #regenboogrecepten!

Regenboog kokosballetjes

Regenboog kokos balletjes met gecondenseerde melk

Deze kokos balletjes maak je makkelijk zelf met gecondenseerde melk (of kokosmelk voor vegan kokos balletjes).
Bereidingstijd5 min
Koeltijd30 min
Totale tijd35 min
Gang: Nagerecht, Snack, Tussendoortje
Keuken: Werelds
Porties: 24 balletjes

Ingrediënten

  • 240 gram kokosrasp
  • ½ blikje gecondenseerde (kokos)melk
  • kleurstof of regenboog superfoodpoeder
  • kokosolie optioneel

Instructies

  • Mix 200 gram kokosrasp met de gecondenseerde (kokos)melk.
  • Verdeel het mengsel over 6 bakjes en voeg aan elk bakje een kleurstof toe. Wij gebruiken gel kleurstoffen voor felle kleuren, maar je kunt ook natuurlijke kleurstoffen gebruik (zoals superfood poeders)
  • Rol 4 balletjes per kleur en rol de balletjes door de overgebleven kokosrasp. Tip! Vet je handen in met (kokos)olie voordat je de balletjes rolt, zo plakt het minder.
  • Laat minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.

Tip!

Maak er Raffaello-balletjes van door een hazelnoot of amandel in het midden van elk balletje te stoppen!

PIN DIT RECEPT

Regenboog kokos balletjes met gecondenseerde kokosmelk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept