Regenboog broodje gezond recept

Regenboog broodje gezond

Wij Nederlanders houden zoveel van brood; veel mensen zeggen zich geen leven zonder brood te kunnen voorstellen. Als Maartje en ik op reis zijn missen we weleens een lekkere Nederlandse boterham. Zeker als deze Nederlandse boterham zo goed belegd is als in dit regenboog broodje gezond recept!

Voor onze regenboog recepten-reeks maken wij een vrolijk gekleurd broodje gezond. De verschillende kleuren maken we door verschillende groenten en fruit te gebruiken. Wist je dat je meer gezonde stofjes binnen krijgt als je meer kleuren groenten en fruit eet? Het is dus niet alleen leuk om de kleuren van de regenboog te eten, het is nog gezond ook!

Met onze regenboog recepten proberen wij de wereld een beetje kleurrijker en toleranter te maken vanuit de keuken! Help je mee? Deel je creaties via #regenboogrecepten.

Regenboog vegan broodbeleg

Regenboog boterham

Wat heb je nodig voor dit broodje gezond? Je kunt eindeloos variëren met groenten en fruit (en kruiden) combinaties om zo een regenboog boterham te maken. Natuurlijk heb je ten eerste brood nodig! Wij gebruiken verder rode ui, rode kool, avocado, komkommer, sla, mango, gele paprika, oranje paprika, tomaat en geroosterde paprika uit pot.

Wortel is ook een lekkere toevoeging en jalapeño’s als je van pittig eten houdt! Maar spinazie, zoete aardappel of kruiden zoals basilicum, munt, of bosui zijn ook lekkere toevoegingen. Net wat je zelf lekker vindt!

Regenboog boterham

Vegan broodbeleg

Dit broodje gezond is helemaal veganistisch. Perfect als vegan lunch of vegan ontbijt. Wij willen laten zien dat vegan broodbeleg zoveel meer is dan alleen hummus en pindakaas. Alhoewel zijn wij niet zo snel ‘uitgehummust’ met onze verschillende hummus variaties in de kleuren van de regenboog (zonder kleurstoffen)!

Tegenwoordig zijn er zo veel opties voor vegan broodbeleg. Als sausje op dit broodje gezond gebruiken we vegan mayonaise van Jean Bâton, die wij echt superlekker vinden. Als je niet van mayonaise houdt of geen mayonaise wilt gebruiken, kies dan een ander sausje.

Als je dit broodje gezond niet helemaal vegan wilt maken, omdat je bijvoorbeeld zelf geen veganist bent, dan kun je natuurlijk normale mayonaise gebruikten of een plakje kaas toevoegen aan dit broodje gezond. Maar niemand wordt er slechter van om af en toe geen dierlijke producten te eten!

Regenboog broodje groenten

Regenboog recepten

Bekijk meer regenboog recepten op onze website! We maken 30 recepten, voor elke dag van Pride Month. Met z’n allen kunnen we de wereld kleurrijker en toleranter maken vanuit de keuken. Help mee en deel je creaties via #regenboogrecepten!

Regenboog broodje gezond

Dit is nou echt een broodje gezond, een kleurrijk broodje groente!
Bereidingstijd20 min
Totale tijd20 min
Gang: Lunch
Keuken: Werelds
Porties: 2 sandwiches

Ingrediënten

 • 4 sneetjes brood
 • 1 rode ui gebakken in ringen
 • 2 eetlepel gekookte rode kool uit pot
 • 4 eetlepel (vegan) mayonaise eventueel met blauwe spirulinapoeder
 • ½ avocado
 • ¼ komkommer
 • 2 blaadjes sla
 • jalapenos optioneel
 • ¼ mango en/of gele paprika
 • ¼ oranje paprika en/of wortel
 • ½ tomaat en/of geroosterde paprika uit pot

Instructies

 • Snij alle ingrediënten in plakken of strookjes voor zover dat kan.
 • Meng de mayonaise met wat blauw spirulinapoeder (of blauwe kleurstof) als je een blauwe laag wil maken. Als je niet van mayonaise houdt, kun je natuurlijk een andere saus gebruiken. Onze (blauwe) hummus bijvoorbeeld!
 • Beleg je broodjes in de kleuren van de regenboog! Je kunt verschillende combinaties maken, afhankelijk van je gekozen ingrediënten. Eet smakelijk!

Tip!

Je kunt eindeloos variëren met groenten en combinaties. Gebruik ook eens (baby)spinazie of zoete aardappel. Of voeg kruiden zoals basilicum, munt, of bosui toe!

PIN DIT RECEPT

Regenboog broodje gezond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *