Regenboog marshmallow traktatie

Regenboog marshmallows maken

Eigenlijk eten we alleen marshmallows tijdens warme zomernachten bij een kampvuur. Gezellig samen marshmallows grillen, zonder dat ze te zwart worden (is best een kunst). Maar regenboog marshmallows maken is het hele jaar door leuk om te doen. En ook superlekker! Extra leuk als traktatie, als snack tijdens een verjaardag of tijdens Pride.

In dit marshmallow recept vertellen we je precies hoe je zelf deze mega gekleurde marshmallows kunt maken. We gaan de marshmallows niet helemaal zelf maken, koop deze in de supermarkt. Wil je dat wel graag?Probeer eens dit vegan marshmallow recept! We gaan de marshmallows wel zelf kleuren met suiker en kokos.

Met onze regenboog recepten proberen wij de wereld een beetje kleurrijker en toleranter te maken vanuit de keuken! Help je mee? Deel je creaties via #regenboogrecepten.

Regenboog vegan marshmallows traktatie

Vegan marshmallows

De marshmallows uit de supermarkt zijn vaak niet veganistisch. Maar als je goed zoekt zijn ze wel online te bestellen! Veggie4U verkoopt bijvoorbeeld vegan marshmallows. Als je die koopt en vegan kleurstoffen hebt (of superfood poeders), is deze gekleurde snack helemaal vegan.

Technisch gezien zijn marshmallows ook niet vegetarisch, omdat er gelatine in marshmallows zit. Gelatine wordt gehaald uit het huid en de botten van dieren. Het is een bindmiddel dat je in veel snoep kunt vinden, maar ook in toetjes, pudding, bier en medicijnen bijvoorbeeld. Als vegetariër kun je natuurlijk zelf bepalen of je wel of geen gelatine eet.

Regenboog traktatie marshmallows

Suikervrije marshmallows

Ben je op zoek naar suikervrije marshmallows? Het merk deBron verkoopt suikervrije marshmallows.

In dit recept delen we twee manieren om regenboog marshmallows te maken, 1 met suiker en 1 met kokos. Ga voor de kokos variant als je de regenboog marshmallows zonder suiker wilt maken!

Regenboog kokos marshmallows maken

Regenboog marshmallows

Wat heb je nodig om regenboog marshmallows te maken? Marshmallows, suiker of kokosrasp en kleurstoffen. Plus een bakje water en satéstokjes. Kies zelf of je ze met suiker wilt maken of met kokos. Allebei kan natuurlijk ook! Wij vinden beide varianten erg lekker (en er leuk uit zien).

Wij gebruiken een mespuntje gel kleurstof, maar je kunt ook enkele druppels vloeibare kleurstof gebruiken. Of een druppeltje water in combinatie met natuurlijke superfood poeders. Net wat je zelf het fijnst vindt of wat je in huis hebt!

Marshmallow traktatie

Deze marshmallow traktatie is een super leuke regenboog traktatie! Reken maar dat iedereen blij wordt als ze deze regenboog marshmallows zien. Het is ook echt niet moeilijk om deze traktatie te maken, binnen 20 minuten heb je het gemaakt (de marshmallows moeten daarna alleen wel even drogen).

Op zoek naar andere leuke en makkelijke traktaties? Kijk eens bij ons regenboog zoete popcorn recept!

Regenboog marshmallows laten drogen

Regenboog recepten

Bekijk meer regenboog recepten op onze website! We maken 30 recepten, voor elke dag van Pride Month. Met z’n allen kunnen we de wereld kleurrijker en toleranter maken vanuit de keuken. Help mee en deel je creaties via #regenboogrecepten!

Regenboog marshmallows maken

Hoe leuk is deze regenboog traktatie? En makkelijk te maken!
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd20 min
Droogtijd1 uur
Totale tijd1 uur 30 min
Gang: Dessert, Snack
Keuken: Westers
Porties: 7 stokjes

Ingrediënten

 • 1 zak (vegan) marshmallows a 300 gram
 • 350 gram suiker of kokosrasp
 • kleurstoffen
 • bakje water
 • 7 satéstokjes

Instructies

 • We maken eerst onze gekleurde suiker (of kokosrasp)! Meng 3,5 eetlepel suiker of kokosrasp met 1 kleur in een afgesloten potje. Wij gebruiken een mespuntje gel kleurstof, maar je kunt ook enkele druppels vloeibare kleurstof gebruiken. Of een druppeltje water in combinatie met natuurlijke superfood poeders. Herhaal dit met alle 6 kleuren van de regenboog (paars, blauw, groen, geel, oranje en rood) en giet de suiker/kokosrasp over aparte bakjes.
  Met de kleuren rood, geel en blauw kun je oranje, groen en paars mengen!
 • Prik een marshmallow op een satéprikker en doop deze onder in een kopje/bakje water. Laat de marshmallow even uitlekken.
 • Schep met een lepeltje de gekleurde suiker/kokosrasp over de marshmallow, totdat deze helemaal gekleurd is. Leg de marshmallow daarna (zonder prikker) op een bakpapiertje om te drogen. Maak van 7 gekleurde marshmallows van elke kleur. Herhaal dit met alle 6 kleuren.
 • Laat de marshmallows minimaal een uur drogen. Pak er daarna 7 satéprikkers bij, vet ze een klein beetje in met olie (maakt het prikken makkelijker) en prik alle 6 de kleuren op een stokje. En klaar is je marshmallow traktatie!

PIN DIT RECEPT

Regenboog marshmallow traktatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *