Regenboog slush puppie cocktail

Regenboog slush puppy maken

Wie wil er nou geen lekkere regenboog slush puppy maken voor warme zomerdagen?! Wij vertellen precies hoe je een lekkere slush puppy kunt maken, maar ook hoe je met een trucje binnen 10 minuten een slush puppy hebt gemaakt. En we delen een frozen cocktail variant met je, voor de volwassenen-feestjes!

Met onze regenboog recepten proberen wij de wereld een beetje kleurrijker en toleranter te maken vanuit de keuken! Help je mee? Deel je creaties via #regenboogrecepten.

Regenboog slush maken

Slush maken

Een slush puppy maken kan op meerdere manieren. Het makkelijkst is om ijsblokjes met wat siroop in een sterke blender tot slush te mixen.

Maar je kunt ook limonade in een kopje schenken, in de vriezer zetten en om de 30 minuten even doorroeren. Binnen een paar uur (afhankelijk van de temperatuur van je vriezer) heb je slush!

En dan heb je nog een manier: prak waterijsjes tot slush! Of als je van die ijslollies hebt, gooi ze even in een blender.

In dit recept, gebruiken wij dubbel likkers die we helemaal fijn prakken tot slush. Deze stapelen we in een glas en tada! Je hebt een regenboog slush puppy. Omdat dubbel likkers maar in 4 kleuren beschikbaar zijn, maken wij nog een blauwe en paarse slush laag met aquarius en dubbelfris. Wij schenken de drankjes in kopjes en roeren deze elke 30 minuten door. Na een paar uur hebben we slush!

Voor de paarse laag kun je ook ijsblokjes met cassis siroop mixen.

Regenboog slushie

Ijsmachine

En dan is er nog een optie: koop een complete slush puppy machine! Het is niet helemaal hetzelfde als een ijsmachine, omdat je er echt geschaafd ijs mee maakt. Schenk wat siroop over het geschaafde ijs en klaar is je slush puppy.

Regenboog slush puppy cocktail

Slush puppy cocktail

Maak er een frozen cocktail van door er een shot ijskoude vodka (of andere sterke drank) overheen te gooien! Of gooi een shot blue curacao met ijsklontjes in een blender voor de blauwe laag. Bekijk ook ons recept voor een kleurveranderende frozen cocktail.

Serveer je slush puppy met een herbruikbaar rietje, proost!

Regenboog slush cocktail

Regenboog recepten

Bekijk meer regenboog recepten op onze website! We maken 30 recepten, voor elke dag van Pride Month. Met z’n allen kunnen we de wereld kleurrijker en toleranter maken vanuit de keuken. Help mee en deel je creaties via #regenboogrecepten!

Regenboog slush puppy

Heerlijk drankje voor de zomerdagen: slush puppy!
Bereidingstijd10 min
Totale tijd10 min
Gang: Drankjes
Keuken: Werelds
Porties: 3 slush puppies

Ingrediënten

  • 1 pak dubbel likkers 12 stuks
  • 150 milliliter Aquarius optioneel
  • 150 milliliter Dubbelfris optioneel
  • 100 gram poedersuiker
  • discodip

Instructies

  • Je kunt deze regenboog slush maken met alleen de dubbel likkers, maar wij maken nog een extra paarse en blauwe laag met Aquarius en Dubbelfris! Je maakt slush door de drankjes in een kopje in de vriezer te zetten en om de 30 minuten even door te roeren. Binnen een paar uur (afhankelijk van de temperatuur van je vriezer) is je slush klaar!
  • Wil je ook een leuk discodip randje maken? Meng 100 gram poedersuiker met een eetlepel water, zodat je een mooi glazuur krijgt. Zorg dat je bakje breed genoeg is om een glas in te zetten. Strooi in een ander bakje discodip. Dip de rand van het glas eerst in de glazuur, laat even uitlekken. Dip het randje daarna in de discodip. Zet de glazen even in de koelkast (of vriezer) om uit te harden. Herhaal dit voor het tweede en derde glas.
  • We gaan eerst de paarse en daarna de blauwe slush over de drie glazen met discodip randje verdelen. Daarna zetten we de glazen in de vriezer.
  • Pak de dubbel likkers erbij. We gaan de ijsjes van dezelfde kleur prakken. Begin met groen. Prak met een vork (in een bakje) de ijsjes tot slush. Pak de glazen uit de vriezer, schep de groene laag over de blauwe en zet de glazen weer terug in de vriezer. Prak vervolgens de gele kleur en herhaal alle stappen met oranje en rood.
  • Serveer je regenboog slush puppy met een herbruikbaar rietje. Proost!

Tip!

Voor de paarse laag kun je ook ijsblokjes met cassis siroop mixen in een blender.
Maak er een slush puppy cocktail van door er een shot ijskoude vodka overheen te gieten voor je gaat drinken! Of gooi een shot blue curacao met ijsklontjes in een blender voor de blauwe laag. Bekijk ook deze kleurveranderende frozen cocktail met wodka.

PIN DIT RECEPT

Regenboog slush puppy recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *