Regenboog waterijsjes maken met zure matten

Regenboog waterijsjes maken met zure matten

Zelf waterijsjes maken was nog nooit zo leuk! We maken regenboog snoep ijsjes met zure matten. Goed nieuws: de regenboog zure matten van Look-O-Look zijn vegan. En je kunt er ook cocktail ijsjes van maken! Lees snel verder.

Met onze regenboog recepten proberen wij de wereld een beetje kleurrijker en toleranter te maken vanuit de keuken! Help je mee? Deel je creaties via #regenboogrecepten.

Cocktail ijsjes maken

Zelf waterijsjes maken

Waterijsjes zijn ijsjes die voor het grootste gedeelte uit water bestaat. De meest simpele waterijsjes maak je door je ijsvormpjes vol te gooien met je favoriete limonade (of ander zomers drankje).

Deze waterijsjes maken we eigenlijk op dezelfde manier, maar we stoppen er nog wat snoep bij!

Zure matten ijs

Deze snoep ijsjes maken we met regenboog zure matten! Er zit geen gelatine in de (regenboog) zure matten van Look-O-Look dus het zijn vegan ijsjes.

Je maakt de zure matten ijsjes door eerst 2 zure matten in elk ijsvormpje te stoppen en daarna op te vullen met Sprite, 7Up of je favoriete limonade. Zorg dat het zoet genoeg is, want de ijsjes worden anders te zuur van de zure matten. Vul je vormpjes tot 1 cm onder de bovenkant, want water zet uit als het bevriest.

Regenboog waterijsjes maken

Cocktail ijsjes

Maak er een (volwassen) feestje van door een scheutje vodka toe te voegen aan elk vormpje. Let wel op dat je niet teveel doet, want sterke drank alleen bevriest niet.

Zure matten waterijsjes maken

Fruit ijsjes

Wil je suikervrije waterijsjes maken? Maak dan fruit ijsjes! Fruit bestaat ook voor een groot gedeelte uit water. Pureer je favoriete fruit, voeg eventueel wat water toe en schenk deze in je ijsvormpjes. Of probeer deze leuke regenboog fruit ijsjes eens.

Regenboog recepten

Bekijk meer regenboog recepten op onze website! We maken 30 recepten, voor elke dag van Pride Month. Met z’n allen kunnen we de wereld kleurrijker en toleranter maken vanuit de keuken. Help mee en deel je creaties via #regenboogrecepten!

Regenboog waterijsjes met zure matten

Waterijsjes maken was nog nooit zo leuk.
Bereidingstijd5 min
Vriestijd4 uur
Totale tijd4 uur 5 min
Gang: Dessert, Snack
Keuken: Werelds
Porties: 6 ijsjes

Ingrediënten

  • 1 pak regenboog zure matten
  • 500 milliliter Sprite / 7Up of je favoriete limonade

Instructies

  • Vul elk ijsvormpje met 2 regenboog zure matten. Wij maken eerst een rolletje van de zure matten en stoppen ze dan in de vorm. Je kunt ze ook eerst in de lengte draaien en ze in de vorm stoppen.
  • Vul de vormpjes met Sprite, 7Up, of je favoriete limonade, tot 1 cm onder de bovenkant. Dek af met het stokje en zet in de vriezer.
  • Afhankelijk van de temperatuur van je vriezer (en grootte van je ijsvormpjes) zijn de ijsjes vanaf 4 uur vriezen klaar!

Tip!

Giet er eventueel een scheutje vodka bij voor een extra feestje.

PIN DIT RECEPT

regenboog waterijsjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *