Regenboog pizza recept

Regenboog pizza maken

Gezonde pizza maken was nog nooit zo leuk! Deze regenboog pizza is bijna te leuk om op te eten. Je kunt uiteraard variëren met de groenten, maar wij vertellen je in dit artikel precies hoe wij deze speciale groentepizza beleggen (en hoe je de lekkerste pizzabodem maakt!).

Met onze regenboog recepten proberen wij de wereld een beetje kleurrijker en toleranter te maken vanuit de keuken! Help je mee? Deel je creaties via #regenboogrecepten.

Zelf pizza maken regenboog beleg

Zelf pizzadeeg maken

Een kant-en-klare pizzabodem kopen is echt een gemiste kans! Pizzadeeg maken is namelijk heel erg leuk, goedkoop, niet moeilijk en lekker. In ons artikel zelf pizzadeeg maken vertellen we je uitgebreid hoe het moet, maar ik zal het hier even kort samenvatten.

Voor 4 pizza’s van 25 cm heb je 500 gram pizzabloem (type ’00’), 1 el zout, 275 ml lauwwarm water, 1 of ½ zakje instant gist nodig. Je mengt de ingrediënten, kneed tot een mooi deeg (handig: met een keukenmachine) en laat het in 2 delen rusten.

Je kunt een ‘snel’ deeg maken met 7 gram (1 zakje) gist, of een goed (smaakvoller) deeg met 3 gram (ongeveer een half zakje) gist. Afhankelijk van de hoeveelheid gist is je rijstijd minimaal 1 uur of 4 uur. Wij raden absoluut de lange rijstijd aan, want je proeft echt het verschil!

Na de rusttijd druk je de deegballen uit tot een mooie dunne pizzabodem met dikke randen. Pizza’s bak je het liefst zo heet en kort mogelijk af. Ze worden helemaal lekker op een pizzasteen!

Pizza beleggen

Wil je een gezonde pizza maken? Dan kun je je pizza beleggen met lekker veel groenten! Echte Italianen vinden less is more, maar je mag natuurlijk lekker zelf beslissen hoeveel je op je pizza doet. Je begint natuurlijk altijd met een basis van tomatenpuree en kaas (of edelgistvlokken als je vegan eet).

Pizza beleggen

Maak het gezonder: gebruik een bloemkool pizzabodem of courgette pizzabodem!

Wij maken de regenboog pizza met tomaat, oranje paprika, mais, broccoli en rode ui. Maar je kunt de kleurtjes natuurlijk ook vervangen door andere groenten zoals rode paprika, wortel, gele paprika (of ananas), dorperwtjes, rode kool of bietjes.

Zin in een feestje? Gebruik mini uitstekers om de groenten in leuke vormpjes te snijden!

Breng je groentepizza op smaak met Italiaanse kruiden of gewoon met oregano of peper en zout.

TOP TIP: serveer de pizza met knoflook chili olijfolie

Mini pizza maken (met pitabroodjes)

Je kunt ook leuke regenboog minipizza maken met pitabroodjes! Het pitabroodje is je pizzabodem, die je vervolgens belegt zoals je met een gewone pizzabodem zou doen.

Regenboog pizza maken

Regenboog recepten

Bekijk nog meer regenboog recepten op onze website! We maken 30 recepten, voor elke dag van Pride Month. Met z’n allen kunnen we de wereld kleurrijker en toleranter maken vanuit de keuken. Help mee en deel je creaties via #regenboogrecepten!

Regenboog pizza

Zelf pizza maken met regenboog beleg is altijd een goed idee! Kleurrijk en gezond!
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd10 min
Totale tijd20 min
Gang: Diner
Keuken: Italiaans
Porties: 2 pizza’s

Ingrediënten

 • 2 pizzabodems zelfgemaakt is het lekkerst!
 • 4 tomaten
 • 1 oranje paprika
 • 1 blikje mais klein
 • ½ broccoli
 • 1 rode ui klein
 • 1 blikje tomatenpuree
 • 1 zakje geraspte kaas of edelgistvlokken
 • Italiaanse kruiden of oregano optioneel
 • olijfolie optioneel

Instructies

 • Zelf pizzadeeg maken is echt aan te raden voor dit recept! Maar je kunt ook aan de slag met twee kant-en-klaar bodems.
 • Snij de broccoli in kleine roosjes en kook in max. 5 minuten gaar en giet af.
 • Snij de tomaten, paprika blokjes en de rode ui fijn. Zin in een feestje? Gebruik mini uitstekers om de groenten in leuke vormpjes te snijden!
 • Beleg de bodems met een laag tomatenpuree en kaas (of edelgistvlokken).
 • Tijd om de regenboog te maken! Je kunt van het midden naar buiten werken, of andersom. Van buiten naar binnen wordt dit de volgorde: tomaat, paprika, mais, broccoli en rode ui. Je hebt zelf in de hand hoe dik je de pizza belegt, maar Italianen zeggen altijd: less is more!
 • Afhankelijk van je smaak kun je de pizza's nog bestrooien met (Italiaanse) kruiden en/of olijfolie. En dan mag de pizza de oven in! Je bakt een pizza het liefst zo heet en kort mogelijk af; hoe heter hoe beter. Op 250 graden is je pizza binnen 10 minuten klaar. Het lekkerst wordt je pizza op een pizzasteen. Buon appetito!

Tip!

Bak je pizza zo heet mogelijk! Traditionele pizza’s worden wel op 400 graden (in 90 seconden) afgebakken.
 
We maken 30 recepten, voor elke dag van Pride Month. Met z’n allen kunnen we de wereld kleurrijker en toleranter maken vanuit de keuken. Deel je creaties met ons via #regenboogrecepten!

PIN DIT RECEPT

regenboog pizza recept

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!